Tocăniță de porc scăzută – Un prânz rapid și delicios, cum n-am mâncat demult

Ingrediente pentru tocană:

  • 1 kg mușchi de porc
  • 2 cepe
  • 2 ardei grași
  • 1 linguriță boia de ardei
  • 3 lingurițe pastă de ardei cu roșii
  • 3 căței de usturoi
  • 4 linguri de ulei
  • sare, piper
  • 100 ml vin alb
  • suc de lămâie
  • 150 ml apă
  • 2-3 fire de pătrunjel

Ingrediente pentru piure:

  • 1 kg cartofi
  • 150 g unt
  • 100 ml lapte
  • sare

Mod de preparare:

1. Cu ajutorul unui cuțit, tăiem carnea cubulețe. O condimentăm cu sare, piper și boia de ardei iute. Amestecăm bine.

2. Într-o oală cu ulei încins, prăjim ceapa. Adăugăm carnea pregătită anterior și gătim, la foc mic, 2 minute.

3. Adăugăm pasta de ardei cu roșii, usturoiul, apa, acoperim cu un capac și gătim la foc mic 40 de minute. După acest interval de timp, adăugăm vinul și gătim până când carnea este fragedă și bine făcută.

4. Pentru piureul de cartofi, tăiem cartofii cubulețe. Îi punem la fiert într-un vas cu apă.

5. După ce s-au răcit, îi facem piure. Adăugăm untul, laptele și amestecăm cu ajutorul unui mixer, până obținem un piure moale și omogen.

Poftă bună!

Loading...