Supă de roșii cu găluște de post – Gustoasă și sățioasă, pentru zilele de post

Ingrediente pentru găluște:

  • 4 linguri griș
  • 4 linguri făină
  • amidon
  • sare
  • piper
  • boia dulce
  • 1 ceapă tăiată mărunt

Ingrediente pentru supă:

  • 1 păstârnac
  • 2 morcovi
  • 2 cepe
  • 1 țelină
  • 1 kg roșii
  • pătrunjel tăiat mărunt

Mod de preparare:

1. Cu ajutorul unui cuțit, tăiem mărunt morcovul, ceapa, păstârnacul și țelina. Condimentăm cu sare, piper, pe urmă le punem într-o tigaie încinsă cu ulei.

2. Într-un bol, așezăm roșiile. Pe deasupra, turnăm apa clocotită și le opărim 2-3 minute.

3. Punem un vas cu 2 litri de apă, la fiert. După 15 minute, adăugăm roșiile decojite tăiate cubulețe.

4. Pentru găluște, turnăm făina într-un bol. Adăugăm ceapa tăiată mărunt, grișul, amidonul și puțină apă. Amestecăm bine până la omogenizare.

5. Formăm găluștele, pe urmă le adăugăm în supă. După ce au fiert 5-10 minute, ele se ridică la suprafață.

Savurați cu poftă! Poftă mare!

Loading...