Prăjitură cu 3 tipuri de gem din caietul bunicii – Una din cele mai simple și mai bune rețete

Ingrediente pentru aluat:

  • 2 ouă
  • 200 g unt
  • 100 g zahăr
  • 200 ml smântână
  • 1 plic praf de copt
  • 500 g făină
  • sare
  • esență de vanilie

Ingrediente pentru umplutură:

  • 500 g gem de prune
  • 500 g gem de caise
  • 500 g gem de căpșuni
  • 200 g miez de nucă

Mod de preparare:

1. Cu ajutorul unui mixer, batem untul. Adăugăm zahărul și amestecăm bine. Separat, batem ouăle spumă, pe urmă le adăugăm în compoziția de unt. Adăugăm smântâna, esența de vanilie și amestecăm foarte bine.

2. Treptat, adăugăm făina cernută și amestecată cu praful de copt. Frământăm până obținem un aluat moale și pufos. Se lasă la crescut 15 minute.

3. Împărțim aluatul în 4 bucăți egale, pe care le întindem în 4 foi subțiri.

5. Pe o tavă acoperită cu hârtie de copt, așezăm prima foaie. O tapetăm cu gem de prune, pe deasupra adăugăm a 2-a foaie și o tapetăm cu gem de caise. Așezăm a 3-a foaie tapetată cu gem de caise iar la final adăugăm a a 4-a foaie. Coacem la temperatura de 180 de grade, timp 35 de minute.

La final, decorăm cu zahăr pudră. Poftă bună!

Loading...