Plăcintă italiană cu mere – o bunătate ușoară și delicioasă

Ingrediente:

  • 100 g unt moale
  • 250 g făină
  • 2 lingurițe praf de copt
  • sare
  • 150 g zahăr
  • 2 ouă
  • coajă de lămâie
  • 1 linguriță esență de vanilie
  • 75 ml lapte
  • 4 mere
  • 1 lingură zahăr brun
  • 1/2 linguriță scorțișoară

Mod de preparare:

1. Într-un bol, turnăm făina. Adăugăm praful de copt, sarea, untul topit, zahărul, ouăle, coaja de lămâie și esența de vanilie. Amestecăm foarte bine până la omogenizare.

2. Treptat, adăugăm laptele călduț. Amestecăm bine până obținem un aluat moale și pufos.

3. Adăugăm 2 mere tăiate cubulețe.

4. Turnăm aluatul într-o formă de copt tapetată cu unt. Pe deasupra, așezăm merele rămase, tăiate felii, scorțișoara și zahărul brun. Coacem la temperatura de 180 de grade, timp de 40 de minute.

Loading...