Gogoși pufoase, făcute cu lingura – Rețetă moștenită de la bunica

Ingrediente:

  • 200 g iaurt de vaci
  • 2 ouă
  • 2 plicuri de zahăr vanilat
  • 2 linguri zahăr
  • 1 fiolă esență de vanilie
  • 300 g făină
  • coajă de lămâie
  • 1 plic zahăr vanilat

Mod de preparare:

1. Într-un bol, batem ouăle cu ajutorul unui mixer. Adăugăm zahărul vanilat și mixăm până la omogenizare. Adăugăm esența de vanilie, iaurtul și făina cernută și amestecată cu praful de copt. Frământăm până obținem un aluat moale și pufos.

2. Cu ajutorul unei linguri formăm gogoșelele pe care le coacem într-o tigaie încinsă cu ulei. Gătim, la foc mic, până când se rumenesc frumos. La final, decorăm gogoșile cu zahăr pudră.

Loading...