Eclere pufoase cu 2 tipuri de umplutură, cremă de vanilie și frișcă

Ingrediente pentru aluat:

  • 250 ml apă
  • 150 ml ulei
  • sare
  • 400 g făină
  • 10 ouă

Ingrediente pentru crema de vanilie:

  • 1 l lapte
  • 6 ouă
  • 130 g făină
  • 200 g zahăr
  • 1 esență de vanilie
  • 150 ml frișcă

Ingrediente:

  • 250 g frișcă
  • 150 g ciocolată neagră

Mod de preparare:

1. Într-un vas, punem apa la fiert. Adăugăm uleiul, sarea și amestecăm bine. Când apa a început să dea în clocot, adăugăm făina, amestecăm și luăm vasul de pe foc.

2. Turnăm aluatul obținut într-un poș și formăm eclerele pe o tavă acoperită cu hârtie de copt. Coacem la temperatura de 180 de grade, timp de 20 de minute.

3. Pentru cremă, batem ouăle cu ajutorul unui mixer. Adăugăm zahărul, făina și laptele fierbinte. Amestecăm foarte bine până la omogenizare, pe urmă punem compoziția la fiert, pe foc mic, și amestecăm energic până obținem o cremă densă și fină. Luăm vasul de pe foc și adăugăm frișca.

4. După ce s-au răcit, tăiem eclerele în jumătate. Le umplem cu crema pregătită anterior iar la final le decorăm cu frișcă.

Să le savurați cu drag! Poftă bună!

Loading...